dinsdag 20 januari 2015

Welke oogschaduwkleur staat bij jouw oogkleur? - www.cosby.nl - Cosby CosmeticsEr is altijd de vraag: welke kleur staat mij nou het beste? Natuurlijk zijn hier geen vast regels voor en gebruik je wat je zelf mooi vindt. Uiteindelijk is het zo dat als jij je er goed bij voelt, het je zelfvertrouwen geeft. Ik geef hier dus wat kleuren tips, maar doe vooral wat je zelf het mooiste vindt!!

Als je contrasterende kleuren gebruikt, zal je dit je oogkleur accentueren. De kleuren die contraterend zijn, zijn weer gegeven in het zgn. kleurenwiel. In onderstaande wiel kun je de kleuren zien de tegenover elkaar staan. Deze kleuren versterken elkaar dus.Als je bovenstaande kleurenwiel ziet, dan kun je het volgende zeggen:

Blauwe ogen
Blauwe ogen worden nog blauwer door het gebruik van aardetinten, oranje-bruin (terracotta), koper/roest kleur.
Wil je apartere kleuren gebruiken dan staat taupe, lila, zilver en paars ook mooi bij blauwe ogen.


Groene ogen
De kleuren die groene ogen nog groener laten lijken zijn de rose/paarse tinten. Wil je dat je ogen opvallen met iets minder felle kleuren, gebruik dan bruine tinten met een oranje ondertoon, koper/terra, mosgroen en natuurlijk gouden tinten.Bruine ogen
Bruine ogen kunnen heel veel kleuren hebben. Als je bruintinten gebruikt zorg er dan wel voor dat ze goud shimmer hebben. De kleuren die je bruine ogen goed uit laten komen zijn: groen, paars, blauw en roze.


Grijze ogen
Bij grijze ogen zijn ook veel kleuren goed. Een tip is om goed te kijken welke andere kleuren er in het grijs van je oog zitten. Op basis daarvan kan je dan de beste kleur erbij zoeken.
Wat mooi is bij grijs is taupe, zilver, blauw, zwart en antreciet.


Experimenteer met kleur!! Ga, als je een keertje ff lekker niks hebt, eens experimenteren met kleuren. Maak eventeel een foto als je klaar bent, daarop kan je dan ook goed zien wat je er van vindt.
Geen enkel oog is hetzelfde, elk oog heeft in de hoofdkleur nog andere kleuren zitten, die kan je dan weer accentueren door de juiste kleur erbij te zoeken.
Natuurlijk is het ook zo dat de vorm van het oog veel doet, daarover een andere keer meer!!

Bij Cosby Cosmetics zijn vele soorten kleuren oogschaduw verkrijgbaar. In elk doosje zitten diverse kleuren, dus prima om te experimenteren.

Vanaf € 4,95 heb je al een oogschaduw palet met 10 verschillende kleuren!
http://cosby.nl/makeup_ogen/Makeup_Oogschaduw

Kijk voor meer kleuren op de website en natuurlijk kan je altijd reageren en/of je vragen stellen!!
Veel plezier met het uitproberen van alle kleuren!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten